ГоловнаПолітика

Журналіст дізнався про підготовку арешту нардепа Онищенка

Подання вже лежить на столі у Юрія Луценка.

Журналіст дізнався про підготовку арешту нардепа Онищенка
Александр Онищенко
Фото: www.artukraine.com.ua

Журналіст Дмитро Гнап стверджує, що Національне антикорупційне бюро підготувало подання на зняття недоторканності й арешт народного депутата Олександра Онищенка.

"Подання вже підписав антикорупційний прокурор Холодницький, і лежить на столі у генпрокурора Юрія Луценка. Сподіваюся, Юрій Віталійович виконає свою обіцянку ловити дійсно велику рибу", - написав Гнап у фейсбуці.

Інформацію Гнапа підтверджує джерело агентства Українські Новини в НАБУ.

"Відповідне подання стосовно Онищенка вже підготовлено", - сказали в бюро.

Нагадаємо, в грудні 2015 року Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження, в якому фігурує Онищенко. Справа стосується заподіяння державі збитків у розмірі понад 500 млн гривень під час видобутку природного газу у 2014-2015 роках компаніями, пов'язаними з Онищенком, за договорами про спільну діяльність з держкомпанією "Укргазвидобування".

Йдеться про ПрАТ "Пласт", ТОВ "Надра Геоцентр", ТОВ "Фірма Хас", ТОВ "Природні ресурси +" (всі - Київська область), ТОВ "Карпатнадраінвест" (Харківська область). Одним з акціонерів компаній "Фірма Хас", "Природні ресурси +", "Надра Геоцентр" і "Карпатнадраінвест", згідно з Державним реєстром юридичних і фізичних осіб, є Онищенко.

У січні 2016 року Онищенко зірвав допит у НАБУ. У березні детективи НАБУ провели обшук у його офісі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram