ГоловнаПолітика

Мельник спростував поновлення на посаді ректора

Інформацію нібито вкинув кандидат на посаду ректора.

Мельник спростував поновлення на посаді ректора
Петр Мельник
Фото: Артем Атаманюк

Колишній ректор Національної податкової академії в Ірпені Петро Мельник не намагався поновитися на посаді, заявив його адвокат Сергій Лапутько.

"Це все маячня. Ця інформація з'явилася завдяки Павлу Пашку, який її вкинув, оскільки сьогодні відбудуться вибори ректора [Податкової академії], а він сам - один з головних кандидатів на цю посаду", - сказав він Українським Новинам. Лапутько зазначив, що Пашко підпадає під люстрацію і не може займати посаду ректора.

За словами адвоката, самого Мельника здивувала інформація про те, що він нібито намагається поновитися на посаді ректора.

Нагадаємо, 8 червня агентство УНІАН з посиланням на джерело повідомило, що Мельник приніс в Ірпінську виконавчу службу рішення суду про поновлення на посаді ректора.

Мельника затримали 27 липня 2013 року під час отримання хабарів за вступ у Податкову академію в Ірпені. У серпні того самого року він утік з-під домашнього арешту, але повернувся в Україну у квітні 2014 року.

8 липня 2015 року Ірпінський міський суд виніс виправдувальний вирок Мельнику. Генеральна прокуратура України оскаржила цей вирок.

На початку листопада 2015 року Апеляційний суд Київської області скасував рішення суду, яким виправдали Мельника. Справу відправили на новий судовий розгляд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram