ГоловнаПолітика

Саакашвілі розкритикував закон про держслужбу

Голова Одеської ОДА вважає закон непродуманим

Саакашвілі розкритикував закон про держслужбу

Голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі вважає закон про державну службу непродуманим, оскільки він може позбавити українську держслужбу багатьох цінних кадрів, які мають подвійне громадянство

Про це йдеться в його заяві на сайті Одеської ОДА.

"У зв'язку з набранням чинності закону, Марія Гайдар і Саша Боровик більше не можуть залишатися моїми заступниками. За минулий рік вони на ділі довели свою відданість країні, зробили багато для благополуччя громадян. Вважаю, що це положення нового закону недостатньо продумано, так як може позбавити українську держслужбу дуже багатьох кадрів, які в силу різних обставин мають подвійне громадянство", - зазначив Саакашвілі.

Він додав, що адміністрація буде тісно співпрацювати зі жителями Одеської області та громадськими активістами, "щоб поліпшити роботу всіх служб і тримати їх під постійним контролем".

"Я хочу заспокоїти одеситів, які довірили свої голоси Марії (Гайдар, - ред.) на виборах до облради, а Саші (Боровику, - ред.) - на виборах мера Одеси, вони залишаться моїми радниками і продовжать розпочату роботу", - додав Саакшвілі.

Нагадаємо, 1 травня набув чинності новий закон про держслужбу, який забороняє чиновникам мати подвійне громадянство. Через набрання чинності нового закону звільнилися два заступники Саакашвілі - Марія Гайдар і Саша Боровик.

Заборона на подвійне громадянство є також у Конституції України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram