ГоловнаПолітика

Суд підтвердив законність звільнення Лозінського за "законом Савченко"

Екс-нардепа засудили до 10 років в'язниці за вбивство

Суд підтвердив законність звільнення Лозінського за "законом Савченко"
Фото: tsn.ua

Апеляційний суд визнав законним умовно-дострокове звільнення засудженого за вбивство екс-депутата Ради Віктора Лозінського.

"Колегія суддів залишила без змін рішення Бориспільського міськрайонного суду Київської області про умовно-дострокове звільнення Лозінського від відбування покарання", - йдеться в ухвалі суду.

За словами представника прокуратури, вони вважають це рішення суду незаконним. Під час засідання прокурор заявив, що Лозінського "не можна вважати тим, хто став на шлях виправлення, оскільки він сам не визнає себе винуватим". При цьому Лозінський заявив, що сама мати вбитого Валерія Олійника також не вважає його винним.

Лозінський також заявив, що в особистій бесіді прокурор вимагав від нього хабар за дострокове звільнення.

Представник держобвинувачення заперечує цю інформацію. За його словами, всі їхні зустрічі фіксувалися на відео, яке він може надати за потреби.

Нагадаємо, 16 червня 2009 року Лозінський вбив місцевого жителя в мисливських угіддях у Голованівському районі Кіровоградської області. На дату вбивства Лозінський був народним депутатом.

Термін покарання для Лозінського почався з березня 2010 року. Його засудили до 10 років в'язниці, проте за законом Савченко йому зменшили термін, зарахувавши кожен день перебування в СІЗО до вироку за два. Без цього закону Лозінський міг розраховувати на УДЗ наприкінці 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram