ГоловнаПолітика

БТР "Дозор" провалив випробування Міноборони

Броньовик ламається по чотири-п'ять разів на тисячу кілометрів.

БТР "Дозор" провалив випробування Міноборони
Фото: Макс Левин

Бронетранспортер "Дозор" не пройшов випробування Міністерства оборони, повідомив у суботу заступник міністра генерал-лейтенант Ігор Павловський.

За його словами, під час випробування виявили 49 недоліків. "Зараз готується спільне рішення з компанією «Укроборонпром» про усунення цих недоліків і укладання договору на постачання цього автомобіля ЗСУ. Всі ці питання будуть вирішені в робочому порядку, і Збройні Сили України отримають надійну машину", - розповів Павловський.

Недоліки, виявлені під час випробувань, стосуються переважно ходової частини. Машина пройшла близько 8 тисяч кілометрів, і частота поломок становила 4-5 на тисячу кілометрів. "Ми повинні забезпечувати наших військовослужбовців такою технікою, яку можна використовувати в повному обсязі. Техніка призначена для виконання завдання, а не для того, щоб її ремонтувати після кожної тисячі кілометрів пробігу. Насамперед для нас це життя людей", - зазначив заступник міністра.

Напередодні гендиректор "Укроборонпрому" Роман Романов в ефірі "5 каналу" звинуватив Павловського в саботажі процесу прийняття на озброєння "Дозорів". За його словами, з квітня корпорація готова була випустити 150 таких машин.

Він також заявив, що Міноборони не прийняло на озброєння БТР-3Е. Однак Павловський у суботу заявив, що наказ про прийняття на озброєння цих бронетранспортерів підписано тиждень тому.

Нагадаємо, броньовик "Дозор" - одна з новітніх розробок Харківського конструкторського бюро машинобудування ім. Морозова.

Цей бронетранспортер - бойова броньована машина з колісною формулою 4х4, призначена для транспортування особового складу, перевезення вантажів і встановлення різного озброєння легкого типу, засобів зв'язку і спеціального устаткування. Він може перевозити 11 осіб на максимальній швидкості близько 100 км/год. БТР озброєний зенітною кулеметною установкою з дистанційним управлінням зсередини машини.

Броньовики поставили на серійне виробництво на Львівському бронетанковому заводі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram