ГоловнаПолітика

Резніченко: дніпропетровський досвід допоможе заощадити на впровадженні онлайн-субсидій

Область передала свої напрацювання Міністерству соцполітики

Резніченко: дніпропетровський досвід допоможе заощадити на впровадженні онлайн-субсидій
Фото: petropavl-rn.dp.gov.ua

Дніпропетровська область передала напрацювання зі впровадження "електронної субсидії" Міністерству соціальної політики України, а зараз завершується її технічна адаптація. Про це розповів голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резніченко, інформує прес-служба відомства.

"Ми від самого початку взяли курс на злам застарілої, неповороткої системи адміністрування. Технологічні інновації у цій сфері - важлива складова європейського вектора розвитку. Нова, сучасна якість управління - це завдання, яке ставить перед нами президент Петро Порошенко. У нас достатньо молодих, ініціативних професіоналів, у тому числі й у сфері ІТ. Саме на їхню енергію і бажання змінити країну на краще спирається Дніпропетровська облдержадміністрація. Система оформлення субсидій онлайн, яку ми впровадили в області, розробили IT-волонтери. Ми готові транслювати наш досвід електронного адміністрування на всю Україну. У нас є готовий програмний продукт, є досвід впровадження. Тому Міністерству соцполітики не потрібно витрачати додаткові час і кошти - можна просто використовувати наші напрацювання", - розповів Валентин Резніченко.

Раніше послуга онлайн оформлення субсидій через iGov була доступна тільки у Дніпропетровській області та ще кількох містах. Тепер її запускають по всій Україні. Вже через тиждень-два оформити субсидію онлайн можна буде у всіх куточках країни.

За даними прес-служби, на запуск онлайн-сервісу не використовувалися бюджетні кошти, оскільки все зробили ІТ-волонтери.

Зазначається, що зараз на порталі iGov жителі області можуть скористатися 130 послугами в режимі онлайн. Серед найпопулярніших: оформлення закордонного паспорта, документів про зміну прізвища, імені, по батькові дитини, виплати з народження дитини та малозабезпеченим сім'ям, довідки про встановлення опіки над дитиною, довідки про доходи, несудимість і т.д.

Нагадаємо, раніше Валентин Резніченко пообіцяв, що до кінця року у Дніпропетровській області 80% всіх адмінпослуг буде переведено в електронний вигляд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram