ГоловнаПолітика

Росія відправляє військових до Сирії з Севастополя

Раніше російський корабель з БТРами помітили на Босфорі

Росія відправляє військових до Сирії з Севастополя
Николай Фильченков
Фото: Википедия

Інформація про посилення російської військової присутності у Сирії отримує все більше підтверджень. Сьогодні джерело LB.ua у Севастополі повідомило, що деяких російських військових відправляють у цю арабську республіку. У ситуації, про яку нам відомо, йдеться про російських військових, які до анексії Криму Росією вже служили у Чорноморському флоті.

Моряки російського флоту часто бували у Сирії і в минулі роки. У місті Тартус розташований так званий Пункт матеріально-технічного забезпечення ВМФ Росії у Сирії. Угоду про його оренду було підписано з урядом Сирії ще у 1971 році.

Останнім часом Росія активно використовує своїх військових у Севастополі у збройних конфліктах. Так, кораблі Чорноморського флоту РФ брали участь у нападі на Грузію у 2008 році. У 2013 році Росія відправила цілий загін кораблів Чорноморського флоту до берегів Сирії.

У серпні 2015 року російський корабель класу Alligator (за натовською класифікацією) "Микола Фільченков", що входить до складу російського Чорноморського флоту, помітили біля Стамбула у Босфорській протоці. На його борту можна було побачити військову техніку. Автор видання The Daily Beast Майкл Вейс пише, що на відео з Сирії також видно військову техніку російського походження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram