ГоловнаПолітика

У приватної охорони "Укрнафти" відібрали ліцензію

Порошенко заявив, що не допустить хаосу в Києві.

У приватної охорони "Укрнафти" відібрали ліцензію
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко заявив, що всі охоронні фірми, причетні до конфлікту навколо компаній "Укрнафта" і "Укртранснафта", позбавлені ліцензій.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу ICTV.

"Усі охоронні компанії, документами яких прикривалися, були позбавлені ліцензії в дуже короткі терміни. Усі, хто прикривався мисливськими дозволами, що в нас нібито мисливська зброя, і версія, яка була заздалегідь заготовлена, що ми тільки-но повернулися з полювання і зараз нас викликали на роботу, - вона більше не працює", - сказав Порошенко.

За його словами, зброю через незаконне зберігання вилучено, а броньовані автомобілі, на яких охоронці пересувалися Києвом, відправлено на штрафмайданчик. Порошенко наголосив, що не дозволить більше хаосу ні в Києві, ні в якому-небудь іншому місті.

Нагадаємо, минулої неділі офіс "Укрнафти" в Києві обнесли металевою огорожею, а її охорону посилили кілька десятків озброєних людей у камуфляжі та бронетехніка. Ігор Коломойський, який контролює 42% акцій компанії, приїхав до "Укрнафти" і заявив журналістам, що вхід у приміщення заблокувала охоронна структура з метою захисту від рейдерів.

Наступного дня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що приватна охорона "Укрнафти" повинна скласти зброю протягом 24 годин.

Згодом Коломойського звільнили з посади голови Дніпропетровської ОДА. Одночасно президент Петро Порошенко підписав закон, який ухвалили, щоб повернути державі контроль над "Укрнафтою".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram