ГоловнаПолітика

Луценко: питання Гонтаревої вирішуватимуть після отримання грошей МВФ

Відставка голови НБУ може негативно позначитися на кредитній програмі

Луценко: питання Гонтаревої вирішуватимуть після отримання грошей МВФ
Фото: Макс Требухов

Голова фракції Блоку Петра Порошенка Юрій Луценко пообіцяв, що долю економічного блоку Кабміну і керівництва Нацбанку вирішуватимуть тільки після того, як Україна отримає гроші від Міжнародного валютного фонду.

Про це він заявив в ексклюзивному коментарі LB.ua, реагуючи на вчорашню новину про те, що невеликі фракції зажадали спочатку розглянути відставку Гонтаревої, а потім законопроекти, необхідні для отримання кредиту МВФ.

"Я уповноважений заявити: відразу після отримання траншу буде проведено розбір економічного блоку Кабміну і НБУ", - запевнив Луценко.

На його думку, якщо звільнити Гонтареву зараз, це може позначитися на кредитній програмі. "Вимога відставки сьогодні потрібна тільки для зриву програми МВФ", - наголосив він.

Нагадаємо, що найактивніше відставки голови НБУ вимагає фракція Радикальної партії, також таке рішення підтримують у "Самопомочі".

Перший транш від МВФ повинен надійти до середини березня, якщо Верховна Рада ухвалить законопроекти, необхідні для фонду. Йдеться про суму в 10 млрд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram