ГоловнаПолітика

Лавров визнав, що в Україні воюють громадяни Росії

Керівник російського МЗС назвав військовослужбовців добровольцями

Лавров визнав, що в Україні воюють громадяни Росії
Фото: EPA/UPG

На Донбасі воювали представники багатьох країн, брали участь і "добровольці" з-поміж росіян. Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров в інтерв'ю телеканалу Bloomberg, передає ИТАР-ТАСС.

"Там багато добровольців, багато з них росіяни. Але вчора по телевізору показували і американця, у нього брали інтерв'ю, він був у балаклаві. Були й громадяни Росії, які боролися на боці батальйонів, створених і оплачуваних українськими олігархами. У цих батальйонах воювало багато поляків, литовців, європейців. Але деякі боролися і на боці повстанців. Були інтерв'ю з іспанцем, жінкою з Німеччини, вчора показували американця", - сказав Лавров.

Керівник МЗС також заявив, що раніше не заперечував присутності російських солдатів в Україні.

"Ми ніколи не заперечували, що там воюють російські добровольці, - сказав Лавров. - Був епізод, коли БТР російської армії опинився на українській території. Але було багато і протилежних випадків, коли українські БТР опинялися глибоко в Росії. В усіх епізодах вони заявляли, що трапилася помилка, після чого їх відпускали".

Нагадаємо, що за оперативними даними розвідки, на території України загинули близько двох тисяч російських військових. Близько восьми тисяч російських солдатів отримали поранення. У вересні Рада безпеки ООН визнала присутність російських військовослужбовців у зоні АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram