ГоловнаПолітика

Порошенко: ДНР і ЛНР отримають самоврядування на рівні польських гмін

Жодної загрози для незалежності України немає, запевняє Президент

Порошенко: ДНР і ЛНР отримають самоврядування на рівні польських гмін
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко наголошує, що особливий статус деяких районів у Донецькій і Луганській областях не загрожуватиме територіальній цілісності України.

"Усі, хто стурбований змістом і суттю спеціального закону про особливий статус частини Луганської та Донецької областей, ви там не знайдете жодної небезпеки для територіальної цілісності України, жодної загрози незалежності, і передача важелів влади від центральних органів до місцевих буде не більшою, ніж це є в польських гмінах (адміністративних одиницях Польщі, - ред.)", - переказує слова Порошенка "Інтерфакс-Україна".

Президент запевнив, що ключові питання (міжнародна політика, безпека, функціонування армії) будуть у руках центральних органів влади.

Порошенко також згадав у контексті врегулювання конфлікту на важливості проведення дострокових місцевих виборів і на ухваленні законопроекту про амністію для тих, хто не скоював тяжких злочинів.

Нагадаємо, в рамках мінського протоколу передбачено ухвалення парламентом України закону про особливий статус тих районів у Донецькій і Луганській областях, які контролюються ДНР і ЛНР. Також передбачено проведення на цих територіях дострокових місцевих виборів і ухвалення закону про амністію для сепаратистів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram