ГоловнаПолітика

ДНР і ЛНР хочуть незалежності зі "спільним економічним простором" з Україною

Мінські домовленості не передбачають повернення до складу України, заявили бойовики

ДНР і ЛНР хочуть незалежності зі "спільним економічним простором" з Україною
Игорь Плотницкий

Представники керівництва терористичних організацій ДНР і ЛНР розтлумачили своє розуміння передбаченого мінським протоколом особливого статусу підконтрольних бойовикам територій.

"Кожна сторона може трактувати поняття спільного статусу по-своєму. Ми під цим розуміємо збереження незалежності із загальним культурним, економічним простором з Україною", - заявив російському "Интерфаксу" "віце-прем'єр" ДНР Андрій Пургін.

"Про повернення до складу України мови наразі немає. У протоколі немає формулювання, яке свідчило б про необхідність повернення до складу України. До того ж питання статусу окремо на переговорах практично не обговорювалося", - додав він.

У свою чергу, глава ЛНР Ігор Плотницький заявив, що підписи під протоколом не означають відмови від незалежності, але заради миру ДНР і ЛНР готові йти на компроміси.

"Луганськ і Донецьк мають намір домагатися від Києва стовідсоткової гарантії безпеки населення, інфраструктури, а також виведення з території народних республік української армії і загонів Національної гвардії. Процедуру обміну полоненими ДНР і ЛНР готові завершити найближчими днями", - сказав Плотницький в інтерв'ю програмі "Вести" російського телебачення.

"У керівництві Донецька і Луганська також вважають, що цей закон про особливий статус мусить зафіксувати статус російської мови і не перешкоджати економічним зв'язкам з Російською Федерацією", - додав він.

Нагадаємо, підписаний в п'ятницю в Мінську протокол передбачає припинення вогню, обмін полоненими і ухвалення закону про особливий статус певних районів Донецької та Луганської областей у складі України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram