ГоловнаПолітика

Порошенко: ворог зцементував український народ, як ніколи

Президент взяв участь у церемонії підняття Державного прапора

Порошенко: ворог зцементував український народ, як ніколи
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко привітав українців з Днем Державного прапора.

Своє привітання він зачитав на Софійській площі у Києві під час церемонії підняття Держпрапора, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Під цим прапором йшли в бій вояки Української Повстанської Армії. За любов до цих кольорів імперія етапувала наших патріотів на сибірську каторгу. Під нашим прапором народ повстав на захист своїх прав під час Революції Гідності, - зазначив Президент і додав: - Як і знамено ЄС, український стяг став символом свободи, простір якої поширюється дедалі на Схід. Це наочно продемонстрували нам буквально днями ті відчайдушні росіяни, які не побоялися підняти український прапор над Москвою!"

"Ми - мирний народ, але готові платити й платимо – потом та кров’ю - за право жити під цим прапором, під цим небом і серед цих полів", - підкреслив Порошенко.

Він наголосив, що синьо-жовтий прапор став символом спокійного життя, до якого українські Збройні Сили повертають Донбас, звільняючи його від терористів: "Державний прапор знову гордо майорить над Слов’янськом і Краматорськом, Лисичанськом і Сєверодонецьком, Артемівськом та Костянтинівкою. Миру чекають катовані бойовиками жителі Донецька та Луганська. І я вам обіцяю - обов’язково дочекаються!"

Порошенко назвав проявом патріотизму те, що волонтери розфарбували по Україні у синьо-жовті кольори дороги і мости.

"Сьогодні як народ ми - єдині та могутні, як ніколи! Ворог - сильний, жорстокий, підступний – загартував і зцементував нас, як ніхто. Той, хто хотів нас роз'єднати та послабити, – ще більше об'єднав нас та зміцнив! Саме за останній рік кардинально зросла кількість тих, хто вважає себе патріотом України. Хто за вступ до Євросоюзу. Хто за унітарний державний устрій. Хто за українську - як єдину державну", - сказав Президент.

Він підкреслив, що багато українців говорять російською, але думають інакше, ніж у Росії:

"Спілкуючись із солдатами в зоні АТО чи у військовому шпиталі, я бачив і чув, що російською мовою Україну люблять не менше, ніж українською. Скільки, на жаль, полеглих воїнів свої останні слова любові до Батьківщини чи до мами, до дружини чи до коханої вигукнули, сказали або прошепотіли російською мовою".

Президент також заявив, що Україна - на порозі "грандіозних, тектонічних змін".

"Так само, як наші воїни встановлюють прапор над звільненими містами та селами, ми всі разом спільною працею зобов’язані підняти прапор перемоги над подоланням корупції, безробіття та бідності", - підкреслив він.

Зазначимо, що урочиста церемонія підняття Державного прапора України відбулася на Софійській площі у Києві. Як повідомляють "Українські новини", за станом на 9:00 на площі зібралися близько 1 000 осіб з прапорами України, а також представники української політичної еліти, серед яких прем'єр-міністр Арсеній Яценюк та голова Верховної Ради Олександр Турчинов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram