ГоловнаПолітика

Меркель: Німеччина виступає за децентралізацію, а не федералізацію України

Канцлер Німеччини хоче, щоб російськомовне населення відчувало більшу залученість

Меркель: Німеччина виступає за децентралізацію, а не федералізацію України
Фото: EPA/UPG

Апеляція до німецького досвіду з федералізації для України є помилкою, заявляє федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель.

"Німеччина виступає за децентралізацію. Але є певні труднощі. Якщо ми говоримо про німецьку федералізацію, то в Україні це розуміється по-іншому, це може зашкодити цілісності України. Те, що ми називаємо федералізацією, в Україні називається децентралізацією, і це те, чого прагне президент України", - сказала Меркель на спільному з Президентом України Петром Порошенком брифінгу в суботу у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

Вона вважає, що необхідно зробити важливий крок для того, щоб російськомовне населення України відчувало більшу залученість в українські справи і залишалося з Україною.

"Я думаю, що цей процес треба продовжувати і знайти широкий діалог, і це буде сигналом для широких верств населення для того, щоби впроваджувати плани українського уряду і президента", - зазначила Меркель.

Вона додала, що кожен регіон має жити своїм життям, "відчуваючи свою відповідальність".

Меркель виступила за територіальну цілісність України та мирне розв’язання ситуації на Донбасі. Канцлер вірить, що цьому посприяють переговори в Мінську 26 серпня.

Нагадаємо, сьогодні віце-канцлер і міністр економіки Німеччини Зігмар Габріель виступив за "розумну" федералізацію України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram