ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив з Меркель арешт українців у Росії

Президент також повідомив про готовність до двостороннього припинення вогню

Порошенко обговорив з Меркель арешт українців у Росії
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко обговорив у телефонній розмові з канцлером Німеччини Ангелою Меркель ситуацію на сході, а також неприйнятність арешту української військової Надії Савченко й українського режисера Олега Сенцова в Росії.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

Президент запевнив у готовності до двостороннього припинення вогню.

"При цьому... слід забезпечити режим моніторингу та верифікації двостороннього припинення вогню, контроль за кордоном для припинення надходження озброєння і бойовиків з російського боку, негайне звільнення всіх заручників і початок безумовних політичних переговорів", - цитує прес-служба Порошенка.

У свою чергу Меркель зазначила, що представники спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі не мають доступу до пунктів пропуску на кордоні через дії бойовиків.

Також Порошенко зазначив, що є кричущі випадки порушень міжнародного права.

"Як приклад він навів викрадення бойовиками в Луганській області пілота Збройних сил України Надії Савченко та нелегальне перевезення її до в'язниці російського міста Воронеж. Також голова держави висловив обурення примусовим наданням російського громадянства українському режисерові Олегу Сенцову на території Криму і подальшим його утриманням у в'язниці в Москві", - наголошено в повідомленні.

Порошенко повідомив, що, незважаючи на всі зусилля української сторони, так і не знайшли адекватної відповіді спроби провести консультації контактної групи з мирного врегулювання ні шляхом зустрічі, ні у форматі відеоконференції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram