ГоловнаПолітика

Ярема змінив прокурора Києва (оновлено)

Сергій Юлдашев замінив Миколу Герасимюка

Ярема змінив прокурора Києва (оновлено)
Сергей Юлдашев

Генпрокурор Віталій Ярема призначив прокурором Києва Сергія Юлдашева, звільнивши з цієї посади Миколу Герасимюка.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Києва, Ярема в середу представив Юлдашева колективу столичної прокуратури.

"Ми з ним особисто не знайомі, тому в цьому призначенні немає ніякої лобістської складової. Він призначений виключно за власним характеристикам. Як мені сказали, Сергій Олексійович чесний, сумлінний, принциповий", - зазначив Ярема.

Сергій Юлдашев народився 26 березня 1978 в Києві. В органах прокуратури працював з 2001 року, був начальником управління нагляду за дотриманням законів спецпідрозділами та іншими органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією, прокуратури Дніпропетровської області, заступником прокурора Луганської області. Останнім часом був прокурором Деснянського району Києва.

Попередній очільник прокуратури Києва Микола Герасимюк обіймав цю посаду з 25 березня. Його відставки домагалися Євромайдан та "Правий сектор", стверджуючи, що під час Майдану Герасимюк був заступником голови виконавчої служби України і підписував звинувачувальні провадження, які велися за акціями протесту.

Герасимюк пішов на підвищення - як йдеться на сайті Генпрокуратури, його призначили першим заступником генпрокурора - начальником Головного управління захисту прав і свобод громадян, інтересів держави, нагляду за додержанням законів підрозділами та іншими органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією. 45-річний Герасимюк народився у Вінницькій області, працює в органах прокуратури з 2000 року.

З посади першого заступника генпрокурора звільнили Миколу Голомшу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram