ГоловнаПолітика

Яценюк та Папа Римський "сердечно поспілкувалися" у Ватикані

Франциск сподівається, що ситуація в Україні вирішиться конструктивно

Яценюк та Папа Римський "сердечно поспілкувалися" у Ватикані
Фото: EPA/UPG

Папа Римський Франциск вранці 26 квітня прийняв прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка в Апостольському палаці у Ватикані.

Про це повідомляє прес-служба Святого Престолу.

"Сердечне спілкування, яке пройшло в контексті гарних двосторонніх відносин між Святим Престолом та Україною, концентрувалося навколо поточної ситуації; було висловлено сподівання, що всі зацікавлені сторони будуть конструктивно співпрацювати, щоб відновити політичну та соціальну стабільність у всій країні, відповідно до норм міжнародного права , і сприяти взаєморозумінню між народами, що проживають в регіоні", - сказано в повідомленні.

Розмова також йшла про роль церков, релігійних організацій та віруючих у зміцненні взаємної поваги та гармонії між усіма верствами суспільства.

"Нарешті, йшлося про можливі подальші ініціативи міжнародного співтовариства в цьому відношенні", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє прес-служба уряду України, окрім зустрічі з Папою Римським, Яценюк провів зустріч з прем'єр-міністром Італії Маттео Ренці та державним секретарем (главою уряду) Ватикану кардиналом П'єтром Пароліном.

Яценюк також відвідав Собор Святої Софії у Римі, де зустрівся з місцевою українською громадою. Сьогодні, 26 квітня, прем'єр повертається в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram