ГоловнаПолітика

Аваков: розслідують чотири групи вбивств на Майдані

Міністр показав свідоцтва стрільби силовиків по протестувальниках

Аваков: розслідують чотири групи вбивств на Майдані
Фото: EPA/UPG

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що слідство розслідує чотири групи убивств на Майдані.

Про це він повідомив на спільній прес-конференції, в якій узяли участь виконувач обов'язків генпрокурора України Олег Махніцький і голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко, інформує прес-служба МВС.

Перша група - це вбивства внаслідок пострілів снайперів, друга - результати прямого вогню з автоматичної і напівавтоматичної зброї, швидше за все - з боку представників правоохоронних органів. До ще однієї групи злочинів слідство зарахувало факти загибелі людей від рук так званих "тітушок". Четверта група стосується фактів загибелі правоохоронців.

Окремим фрагментом, який вивчають слідчі, є використання в подіях на вулиці Інститутській працівників спецроти "Беркута". На схемах, які презентував Аваков, видно, що ствол автомата одного з бійців нахилено нижче від горизонтальної лінії.

Це дозволяє припустити, що боєць, який перебував на розі Жовтневого палацу, стріляв у бік вул. Інститутської, в район барикади під пішохідним мостом.

Фото: http://mvs.gov.ua
Фото: http://mvs.gov.ua
Фото: http://mvs.gov.ua

Уже встановлено всіх учасників цієї акції, зараз з'ясовують ступінь участі кожного з них. Керівника цього підрозділу затримали. Проводять балістичну експертизу, експертне дослідження зброї та інші.

Аваков додав, що слідство триває, тому суспільству розкрито лише окремі епізоди.

Повний відеозапис прес-конференції силовиків дивіться тут.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram