ГоловнаПолітика

Україна припинила видачу закордонних паспортів у Криму

Громадяни, які бажають оформити закордонний паспорт, можуть звертатися в будь-який підрозділ відомства на материковій частині держави

Україна припинила видачу закордонних паспортів у Криму
Фото: odessa-life.od.ua

Державна міграційна служба припинила видачу паспортів громадянина України для виїзду за кордон на території не визнаної Україною Республіки Крим.

Про це на прес-конференції сказав перший заступник голови Держміграції Віктор Шейбут.

Він пояснив, що таке рішення ухвалено у зв'язку з неможливістю забезпечити доставку закордонних паспортів на Кримський півострів.

Шейбут наголосив, що громадяни, які бажають оформити закордонний паспорт, можуть звертатися в будь-який підрозділ відомства на материковій частині держави.

При цьому заступник голови зазначив, що видача закордонних паспортів громадянам, зареєстрованим на території Криму, здійснюється в управлінні Держміграції в Херсонській області за адресою: Херсон, вул. Перекопська, 168.

Йдеться про закордонні паспорти, заяви на оформлення яких раніше були подані в підрозділи відомства в Криму.

Шейбут також повідомив, що перебіг оформлення паспорта для виїзду за кордон можна відстежити он-лайн на сайті Державного центру персоналізації документів.

Нагадаємо, Європейський Союз заборонив видавати жителям Криму всі види європейських віз, включно із шенгенськими, в посольствах і візових центрах країн ЄС на території РФ. Візи в країни Євросоюзу видаватимуть тільки тим мешканцям Криму, які мають паспорт громадянина України, і лише на території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram