ГоловнаПолітика

Слідчі проводять обшук у штабі Національної гвардії (оновлено)

Обшук відбувається за наказом Авакова, вважає начальник штабу

У штабі Національної гвардії на вулиці Паторжинського, 14, у Києві проводять обшук.

На вході в офіс 6 працівників міліції з автоматами не пропускають всередину відвідувачів, зокрема пресу, повідомляє журналіст "Громадського ТБ" із місця подій.

Працівників ЗМІ пообіцяли пропустити після того, як вийдуть слідчі, повідомляє УП.

Біля входу у штаб стоять 4 міліцейські автомобілі, з них 2 - мікроавтобуси.

Начальник штабу Володимир Волков телефоном повідомив, що зараз йдуть слідчі дії, обшук, що це відбувається за наказом міністра внутрішніх справ Арсенія Авакова.

Волков підозрює, що його заарештують.

Перед цим він був у прямому ефірі "Громадського ТБ" і вже дорогою до штабу повідомив про обшук.

У самому штабі факт обшуку приховують. Один із чоловіків, який вийшов на балкон другого поверху в камуфляжній формі, спростував проведення будь-яких слідчих дій. Кореспонденту LB.ua він, зокрема, заявив, що ніякого обшуку немає, а силовики з автоматами на вході - "тому що міністр оборони приїхав з охороною".

ОНОВЛЕННЯ 15:00. У вікно визирнув Волков. Він назвався журналістам начальником штабу Нацгвардії і почесним консулом Гамбії в Україні та Білорусі. Він, зокрема, розповів, що винаймає в будівлі, в якій проходить обшук, квартиру, яку використовує як штаб для гвардії. За його словами, разом із господарем квартири до нього увірвалися озброєні люди під приводом того, що він не платить за оренду і що в приміщенні зберігають зброю та боєприпаси.

За словами Волкова, відбувається "зачистка" унаслідок того, що у громадської ініціативи "Національна гвардія", яку зареєстрували в січні 2014 року, намагається відібрати бренд міністр внутрішніх справ Арсен Аваков - під Національну гвардію, створену Верховною Радою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram