ГоловнаПолітика

Росія придумала свою відповідь на санкції США

Росія розглядає погрози США і НАТО з приводу її української політики як недружній жест

Росія придумала свою відповідь на санкції США
Фото: www.tatar-inform.ru

Міністерство оборони Росії опрацьовує питання про призупинення прийому інспекційних груп у рамках зобов'язань за Договором про СНО і Віденським документом 2011 року.

Про це повідомило військово-дипломатичне джерело в міноборони Росії, пише "Інтерфакс"." На цей крок ми готові піти у відповідь на заяви Пентагону про призупинення співпраці між військовими відомствами Росії та США", - заявив він.

Джерело пояснило: "Оскільки такі інспекції є заходом довіри, то за умов фактично оголошених "санкцій" з боку США нормальних регулярних двосторонніх контактів із дотриманням договорів бути не може".

Він наголосив, що "необґрунтовані погрози Росії з боку США і НАТО щодо її української політики розглядаються нами як недружній жест і дозволяють оголосити форс-мажорні обставини".

Перед цим через загострення політичної кризи в Україні  Пентагон оголосив про своє рішення урвати військову співпрацю з Москвою. Тимчасово припинено всі спільні навчання, переговори, візити та конференції.

Також США вводять санкції проти чиновників і фізичних осіб Росії, яких вважають відповідальними за загрозу суверенітету і територіальній цілісності України.

Нагадаємо, держсекретар США Джон Керрі заявив, що якщо Росія не облишить спроб анексувати Крим, дипломатичні відносини між США і російською стороною будуть неможливі.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram