ГоловнаПолітика

"УДАР": люди не погодяться на щось менше, ніж відставка Януковича

Партія погрожує президентові Гаазьким трибуналом

"УДАР": люди не погодяться на щось менше, ніж відставка Януковича
Фото: EPA/UPG

Партія "УДАР" вважає, що протестувальники проти влади зараз вимагають лише одного - відставки президента.

Про це сказано в заяві партії.

"Навмисне влаштувавши провокацію і проливши кров, влада Януковича перейшла межу. І зробила це, щоб не вести мирних переговорів і не виконувати жодних вимог людей, які вже майже три місяці стоять на майданах країни", - заявили в партії.

"Розв'язавши війну проти власного народу, Янукович і далі називає радикалами громадян України, які вийшли відстоювати свої права, і погрожує судами, в'язницею і подальшим кровопролиттям, - йдеться в заяві партії. - Влада Януковича кинула проти мирних людей збройних силовиків і загони смерті - тітушок. Вчорашня спроба штурму Майдану показала: насильство не дає перемоги. Зламати опір людей не вдалося. І не вдасться. Проти Януковича країна повстала, і він має нарешті усвідомити це", - сказано в заяві.

В "УДАРі" переконані, що міжнародні санкції торкнуться всіх операцій з грошима, виведеними владою з України, а Гаазький трибунал розглядатиме криваві події в Києві дуже ретельно.

"Ще вчора люди могли погодитися на компроміс, який спирався б на відновлення дії Конституції 2004 року, повну амністію всім активістам і формування уряду реформ. Після десятків смертей, після тисяч поранених основа для виходу з кризи має бути зовсім іншою. Люди вимагають відставки Януковича і його соратників і нових виборів президента", - підкреслили в "УДАРі".

У партії наголосили: щоб заспокоїти суспільство, треба оголошувати такі вибори, і вони мають відбутися чесно і демократично, під контролем міжнародної спільноти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram