ГоловнаПолітика

Фюле закликав українську опозицію дистанціюватися від радикалів

Єврокомісар засудив захоплення адміністративних будівель у Києві

Фюле закликав українську опозицію дистанціюватися від радикалів
Фото: Макс Левин

Комісар Євросоюзу з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле закликав українську опозицію дистанціюватися від радикальних елементів.

Про це Фюле заявив під час виступу в Європарламенті в середу, повідомляє прес-служба Єврокомісії.

Зокрема, Фюле засудив захоплення адміністративних будівель у Києві - Міністерства юстиції та Мінагрополітики, і закликав мирних мітингувальників і представників опозиції дистанціюватися від радикальних протестувальників.

"Опозиція та мітингувальники мають відмежуватися від радикальних елементів. Звільнення захоплених Міністерства юстиції 27 січня і Міністерства аграрної політики і продовольства 29 січня - один із прикладів відповідального ставлення з їх (опозиції) сторони", - зазначив єврокомісар.

Також Фюле вважає, що українська влада повинна дотримуватися принципів свободи слова та мирних зібрань і не застосовувати тортури щодо активістів.

"Досі в цьому напрямку було занадто мало зроблено: мирні демонстранти продовжують перебувати під вартою, їх часто ранять, викрадення й катування невідомих злочинців залишаються безкарними", - резюмував єврокомісар.

Нагадаємо, раніше активісти "Спільної справи" захопили Міністерство юстиції, Міністерство аграрної політики і продовольства та Міністерство енергетики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram