ГоловнаПолітика

МВС рапортує про затримання активістів Майдану зі зброєю

МВС перетворилося на міністерство пропаганди

МВС рапортує про затримання активістів Майдану зі зброєю

Міліція заявила, що затримала "двох активістів з Майдану зі зброєю", яку вони нібито отримали на Майдані Незалежності в Києві.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

Згідно з повідомленням, 31 січня у Святошинському районі Києва працівники патрульної служби затримали двох чоловіків, у яких вилучили саморобний вогнепальний пристрій і пістолет з травматичними патронами.

"30-річний Віталій приїхав до Києва з Полтавської області і розраховував добре заробити на Майдані. За його словами, він одразу записався в один із загонів за умови отримання 200 гривень за день "роботи". До обов'язків молодого чоловіка належала охорона наметів, участь у "масовці" на мітингах і т.ін. Від одного із соратників він і отримав "самопал" для того, щоб стріляти по міліціонерах, які несуть службу на вул. Грушевського, але каже, що скористатися отриманою зброєю не встиг", - сказано в повідомленні.

При цьому наголошують, що його 45-річний товариш також активно брав участь у протестних акціях, "навіть на боці членів руху "Спільна справа" захищав Міністерство аграрної політики та продовольства України від прихильників ВО "Свобода".

"Чоловік розповів, що на Майдані в багатьох людей він бачив різну зброю. Пістолет, який у нього знайшли правоохоронці, отримав від старшого загону", - додали в прес-службі МВС.

Зазначають, що наразі вилучену зброю відправлено на експертизу. За цим фактом відкрито кримінальне провадження.

Нагадаємо, міліція вже заявляла, що машини активістів Майдану підпалюють вони самі, що викрадення лідера Автомайдану Дмитра Булатова було інсценуванням, що в наметі Майдану ґвалтують і таке інше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram