ГоловнаПолітика

Запровадження НС в Україні закриє шляхи для мирного вирішення ситуації, - Байден

Віце-президент по телефону закликав Януковича відмовитися від кардинальних заходів

Запровадження НС в Україні закриє шляхи для мирного вирішення ситуації, - Байден
Фото: EPA/UPG

Віце-президент США Джо Байден у телефонній розмові закликав президента України Віктора Януковича не вводити в країні режим надзвичайного стану і прибрати міліцію з вулиць Києва.

"Він (Байден) наголосив, що США засуджують використання насильства будь-якою стороною, і попередив, що оголошення режиму надзвичайного стану або введення інших жорстких заходів безпеки призведе до подальшого нагнітання ситуації й усуне можливості для мирного вирішення ситуації", - йдеться в повідомленні Білого дому, повідомляє РИА "Новости".

"Акцентувавши, що часу гаяти не можна, віце-президент закликав президента Януковича вивести спецпідрозділи міліції і працювати разом з опозицією над негайними заходами зниження напруження між протестувальниками й урядом", - додали в американській адміністрації.

Байден також закликав українську владу на засіданні Верховної Ради у вівторок скасувати ухвалений 16 січня пакет антидемократичних законів. Віце-президент США висловив підтримку переговорам уряду й опозиції в Україні про мирне вирішення ситуації, йдеться в повідомленні.

"Нарешті, віце-президент підтвердив, що США підтримають Україну, яка відмовиться від насильства і поважатиме права людини і гідність своїх громадян, які сподіваються на європейське майбутнє і бажають відновити здоровий економічний клімат у країні", - підсумували в Білому домі.

Нагадаємо, останніми днями, зокрема під час сутичок на вулиці Грушевського в Києві, Байден неодноразово телефонував Януковичу. Востаннє він заявив, що подальше кровопролиття матиме наслідки для України у відносинах зі США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram