ГоловнаСвіт

В Угорщині відкрили пам'ятник жертвам Голодомору

"Це був експеримент радянської влади, яка намагалася зломити український народ шляхом моріння голодом".

В Угорщині відкрили пам'ятник жертвам Голодомору
Фото: Nepop Liuba\Facebook

В угорському місті Сегед відкрили пам'ятник жертвам Голодомору в Україні 1932-33 років. Про це інформує сайт МЗС Угорщини.

У церемонії відкриття пам'ятника взяли участь посол України в Угорщині Любов Непоп і парламентський держсекретар Міністерства зовнішньої економіки та закордонних справ Левенте Мадяр.

"Україна протягом останніх десятиліть пройшла навіть більше випробувань, ніж угорці", - зазначив він.

Дипломат назвав Голодомор експериментом радянської влади, яка намагалася зломити український народ шляхом моріння голодом.

"Україна вистояла в цьому випробуванні, і в 90-х роках отримала незалежність; сьогодні вона є самостійною державою, яка, як і угорці, може сподіватися на більш щасливе майбутнє. Історія довела, що український народ достатньо сильний, щоб не йти проти когось для того, щоб зміцнити власну ідентичність", - сказав держсекретар.

Як зазначила на своїй сторінці у Facebook посол України Любов Непоп, пам'ятник встановили у центрі Сегеда на Домській площі в парку центрального собору, на території, яка належить до світової культурної спадщини.

"Для мене особисто глибоко символічним у сьогоднішньому урочистому відкритті було і те, що в ньому брали участь спільно український і угорський офіцери" - написала вона.

"Вірю, що і у всіх інших життєвих ситуаціях ми так само будемо стояти пліч-о-пліч, разом вшановуючи жертв трагедій минулого, протидіючи нинішнім і запобігаючи майбутнім загрозам", - додала посол.

Фото: Nepop LiubaFacebook

Нагадаємо, раніше американський штат Вірджинія визнав Голодомор геноцидом українського народу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram