ГоловнаСвіт

Лідери ЄС закликали Росію до відповідальності за крах малайзійського Боїнга

Єврорада повністю підтримала резолюцію Радбезу ООН.

Лідери ЄС закликали Росію до відповідальності за крах малайзійського Боїнга
Фото: EPA/UPG

Учасники саміту ЄС погодилися, що Росія повинна визнати відповідальність за крах малазійського "Боїнга-777", збитого над Україною в 2014 році.

"Єврорада підтверджує повну підтримку резолюції РБ ООН 2166, що стосується збитого рейсу МН17. Він закликає Російську Федерацію визнати відповідальність і повною мірою співпрацювати з доданими зусиллями щодо встановлення істини, справедливості і відповідальності", - йдеться в підсумковому документі першого дня роботи саміту Євросоюзу, що проходить в Брюсселі.

"Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебувало 298 осіб. Всі вони загинули.

Раніше в Спільний слідчій групі, в яку входять фахівці з Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів і України заявили, що ракета класу "земля-повітря", що збила пасажирський літак на сході України, перебувала на озброєнні 53-ї зенітної ракетної бригади, російських ЗС , що дислокується в районі Курська.

Росія заперечує причетність до катастрофи, звинувачуючи в катастрофі українських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram