ГоловнаСвіт

Британський парламент запропонував перенести дату виходу країни з ЄС

Лондон і Брюссель не можуть домовитися щодо "ірландського питання".

Британський парламент запропонував перенести дату виходу країни з ЄС
Фото: EPA/UPG

Комітет "Брекзит" в Палаті громад британського парламенту запропонував перенести дату виходу Великобританії з Європейського Союзу в зв'язку з затягуванням переговорного процесу. Про це повідомляє “Немецкая волна”.

Сторони досі не можуть прийти до згоди щодо деяких центральних питань - таких як питання кордону між Північною Ірландією та Ірландією, йдеться в доповіді комітету, представленій в неділю, 18 березня.

"Якщо принципові аспекти майбутнього партнерства не будуть визначені до жовтня 2018 року, уряд повинен прагнути до розширення перехідного періоду", - йдеться в доповіді.

Перехідний період, під час якого Лондону і Брюсселю необхідно домовитися про те, як буде виглядати майбутнє партнерство, закінчується 29 березня 2019 року.

Комітет "Брекзит" складається здебільшого з парламентаріїв, які голосували проти виходу з ЄС. Його голова Гілларі Бенн з опозиційної Соціал-демократичної лейбористської партії заявив, що переговори щодо "Брекзит" перебувають зараз в "критичній стадії".

Раніше голова Євроради Дональд Туск заявив, що якщо уряд в Лондоні не запропонує "реального" плану рішення "ірландського" питання, переговори про вихід Великобританії з ЄС можуть зайти в глухий кут.

Нагадаємо, раніше парламент Шотландії відмовився погоджувати закон Мей про процедуру "Брекзит".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram