ГоловнаСвіт

У Тунісі затримали судно зі зброєю з Росії

Судно прямувало в Камерун, вантаж призначався для ЦАР.

Влада Тунісу затримала судно Ural під прапором Панами, на борту якого була військова техніка. Судно вийшло з російського порту Новоросійськ і прямувало в Камерун, а в туніський порт Сфакс зайшло для ремонтних робіт. 

Фото: odin.tc

"Морський бюлетень", який повідомив про цю подію, називає маршрут судна Ural "дуже дивним": воно перетнуло майже все Іонічне море, хоча для доправлення вантажу в Камерун це було не потрібно, а після повернуло на південь до узбережжя Лівії, де кілька днів курсувало на малій швидкості, після чого рушило далі.

16 лютого воно опинилося у Сфаксі, де місцева митниця виявила на ньому 24 незареєстровані контейнери з бронемашинами, бульдозерами, військовою уніформою, раціями, обладнанням супутникового зв'язку та електрогенераторами.

У посольстві Росії в Тунісі агентству ТАСС заявили, що Ural належить турецькій компанії Akdeniz Roro та віз вантаж, призначений для влади ЦАР. Серед членів екіпажу немає російських громадян.

"Судно, що належить турецькій компанії Akdeniz Roro, прямувало з Новоросійська в камерунський порт Дуала з вантажем, призначеним для влади Центральноафриканської Республіки. 15 лютого судно потрапило в шторм і зробило запит про заходження до порту міста Сфакс для проведення ремонтних робіт, де було розпочато митний огляд корабля, який триває дотепер. Представник компанії - власника вантажу перебуває в Тунісі для прояснення ситуації з судном", - додав представник посольства.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram