ГоловнаСвіт

Франція звинуватила сирійський уряд у перешкоджанні мирним перегоровам

Поки що немає ознак того, що делегація Асада повернеться до переговорів у Женеві.

Франція звинуватила сирійський уряд у перешкоджанні мирним перегоровам
Переговоры по Сирии (архив)
Фото: EPA/UPG

Франція звинуватила уряд Башара Асада в перешкоджанні мирним переговорам після того, як делегація президента Сирії не прибула на переговори про завершення шестирічної війни, відновлені сьогодні в Женеві.

Про це повідомляє агентство Рейтер

"Ця відмова підкреслює стратегію обструкції політичного процесу, здійснюваного режимом Дамаска, який несе відповідальність за відсутність прогресу в переговорах", - заявив заступник міністра закордонних справ Франції Олександра Джіорджині.

При цьому Рейтер зазначає, що немає ознак того, що делегація Асада повернеться до переговорів у Женеві, з яких вона вийшла минулого тижня. За словами джерела агентства, близького до парламентерів Асада, делегація все ще перебуває в Дамаску.

Переговори почалися минулого тижня, а через кілька днів з незначним прогресом посередник ООН Штефан де Містура сказав, що урядова делегація, очолювана Башаром аль-Джаафарі, повертається в Дамаск, щоб "проконсультуватися".

Де Містура очікував відновлення переговорів у вівторок, 5 грудня, однак Джаафарі покинув Женеву в суботу і сказав, що він може не повернутися, оскільки опозиція проти того, щоб у майбутньому тимчасовому уряді країни було місце для Асада.

Сирійські чиновники поки що не повідомили, чи повернеться Джаафарі до переговорів.

Делегація сирійської опозиції прибула в офіс ООН у Женеві в середу вранці, щоб відновити переговори з Де Містурою.

Як повідомляли раніше, проект фінальної заяви сирійської опозиції за підсумками зустрічі в Ер-Ріяді вимагає відставки президента країни Башара Асада на початку перехідного періоду.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що президент РФ Володимир Путін перейнявся долею зруйнованих сирійських храмів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram