ГоловнаСвіт

Польща побудує стіну від чуми свиней на кордоні з Білоруссю і Україною

Ззовні стіна нагадуватиме загородження уздовж автодоріг швидкого руху.

Польща побудує стіну від чуми свиней на кордоні з Білоруссю і Україною
АЧС
Фото: vet.gov.ua

Уряд Польщі затвердив проект закону, що передбачає будівництво стіни на східному кордоні РП з Білоруссю і Україною - в рамках боротьби з африканською чумою свиней (АЧС).

Про це поінформував заступник міністра сільського господарства Польщі Рафал Романовський, передає "Укрінформ"

"Вона не буде на самому кордоні, а в прикордонній смузі", - заявив Романовський.

За його словами, стіна ззовні нагадуватиме загородження уздовж автодоріг швидкого руху.

Вартість будівництва стіни завдовжки понад тисячу кілометрів становить 130 млн злотих (понад $37 млн). При цьому в перший рік функціонування вартість її утримання та обслуговування сягатиме 190 млн злотих (понад $54 млн).

Стіну будуватимуть упродовж 2018-2021 років.

У рамках реалізації цієї інвестиції уряд затвердить ще один додатковий спецзакон, який буде регулювати всі юридичні процедури щодо цієї інвестиції.

Ухвалений спецзакон також дозволятиме частковий відстріл диких кабанів на територіях, які перебувають під охороною. Для цього мисливцям спеціально пропонуватимуть додаткові оплачувані відпустки терміном до шести днів.

Загалом у Польщі до цього часу зафіксовані 104 вогнища АЧС, 81 - в цьому році. Востаннє випадок АЧС підтверджений у дикого кабана в лісі поблизу кордону 21 листопада.

Нагадаємо, в жовтні 2016 року міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий заявив, що через АЧС Україна може втратити галузь свинарства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram