ГоловнаСвіт

​Росіянина звинуватили в замаху на вбивство 28 чоловік у справі про вибух біля автобуса "Боруссії"

За версією слідства, росіянин хотів виручити гроші на падінні акцій дортмундського клубу. 

​Росіянина звинуватили в замаху на вбивство 28 чоловік у справі про вибух біля автобуса "Боруссії"
Фото: EPA/UPG

Прокуратура німецького міста Дортмунд висунула звинувачення 28-річному громадянину Росії та Німеччини Сергію В., який був затриманий у справі про вибух біля автобуса з футболістами "Боруссії"  перед матчем Ліги чемпіонів з "Монако".

Про це повідомляє  Deutsche Welle з посиланням на прес-реліз прокуратури

Так, Сергій В. звинувачується в замаху на вбивство 28 людей, завданні тілесних ушкоджень двом із них, а також незаконному придбанні вибухівки.

За версією слідства, метою Сергія В. було виручити гроші на падінні акцій дортмундського клубу. Перед цією подією він поставив на біржі кілька десятків тисяч євро на зниження. Потім 11 квітня, незадовго до матчу між "Боруссією" і "Монако" він, як зазначала сторона звинувачення, організував  вибух автобуса дортмундського клубу.

Акції клубу не обвалилися, заробити велику суму в нього не вийшло, а його самого вдалося знайти завдяки підозрілій ставці. Під час інциденту захисник німецької команди іспанець Марк Бартра і поліцейський дістали поранення. Росіянина затримали через 10 днів.

Зазначалося, що ставку росіянин зробив напередодні матчу, придбавши 15 тис. акцій клубу "Боруссія" загальною вартістю € 78 тис. Він збирався скористатися ситуацією і на різкому падінні вартості цінних паперів заробити € 3,9 млн.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram