ГоловнаСвіт

11 осіб убито в Кенії протягом протестів через переобрання президента Кеніати

Прихильники опозиційного лідера не визнають результатів.

Кенійська поліція вбила щонайменше 11 осіб, намагаючись придушити протести, які почалися через переобрання президента Ухуру Кеніати, який очолює країну з березня 2013 року.

Про це пише Reuters.

Уночі в нетрях Найробі застрелили дев'ятьох молодиків, ще одну дівчину вбили сліпою кулею. Крім того, одну людину вбито в третьому за величиною кенійському місті Кісуму.

Протести активізувалися після того, як голова центральної виборчої комісії Кенії офіційно оголосив про перемогу Кеніати на виборах із результатом 54,3%.

Його головний суперник, лідер опозиції Раїла Одінга, який набрав, за офіційними даними, 44,7% голосів, заявив, що не визнає підсумків цих виборів. Він вимагає, щоб одночасно з результатами голосування були опубліковані і протоколи з виборчих дільниць.

Тим часом кенійська спостережна група ELOG підтвердила офіційні результати. Її паралельний підрахунок показав, що Кеніата набирає 54% голосів.

Нагадаємо, що 2007 року після виборів у Кенії відбулися масові спалахи насильства, в результаті яких загинули понад 1100 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram