ГоловнаСвіт

В аеропорту Лондона затримали підозрюваного в тероризмі

Чоловіка зняли з рейсу в Туреччину.

В аеропорту Лондона затримали підозрюваного в тероризмі
Фото: vrnnews.ru

У лондонському аеропорту "Станстед" поліцейські затримали підозрюваного в підготовці терористичних актів.

Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

Офіцери підрозділу боротьби з тероризмом затримали 37-річного чоловіка, коли він вже сідав у літак, що летить у Туреччину. При цьому, за попередньою інформацією, він прямував у Сирію.

Відповідно до британського Акта про тероризм, підозрюваного заарештували і доправили у відділок. Зараз поліція проводить обшуки за двома адресами на півночі міста.

Поліція підкреслює, що це затримання ніяк не пов'язане з терактом у Манчестері під час концерту американської співачки Аріани Гранде. За останніми даними, в результаті теракту загинули 22 людини, 59 отримали поранення. Вибух на "Манчестер-Арені" - найкривавіший теракт у Британії після подій липня 2005 року в Лондоні, коли загинули понад 50 осіб.

Прем'єр-міністр Тереза Мей оголосила про підвищення рівня терористичної загрози в країні з нинішнього "серйозного" до максимального "критичного".

Нагадаємо, 22 березня в Лондоні стався теракт, жертвами якого стали п'ятеро людей. Терорист - 52-річний Халід Масуд - наїхав на натовп людей на машині, а потім доїхав до парламенту і врізався в огорожу. Під час спроби зупинити його було поранено одного з поліцейських. Він пізніше помер від отриманих травм. Нападника ліквідували.

28 квітня в Лондоні затримали чотирьох підозрюваних у підготовці теракту.

29 квітня поліція повідомила про підготовку двох терактів у Лондоні. За день до цього в будівлі парламенту в Лондоні затримали людину з ножами.

30 квітня в Лондоні заарештували чотирьох підозрюваних у підготовці терактів, у тому числі 16-річного підлітка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram