ГоловнаСвіт

Відставний віце-адмірал відмовився стати радником Трампа з нацбезпеки, - FT

Трамп, намагаючись умовити військового, двічі запрошував його в Білий дім.

Відставний віце-адмірал відмовився стати радником Трампа з нацбезпеки, - FT
Роберт Гарвард
Фото: EPA/UPG

Відставний віце-адмірал Роберт Гарвард (Robert Harward) відмовився від пропозиції президента США Дональда Трампа стати радником з національної безпеки замість Майкла Флінна, який пішов у відставку.

Про це пише The Financial Times. За інформацією видання, Трамп, намагаючись умовити Гарварда змінити це рішення, запросив віце-адмірала в Білий дім на повторну зустріч.

Співрозмовники газети розповіли, що Гарвард сумнівається в тому, що впорається з роботою на посаді радника. Він також стурбований тим, що не зможе привести своїх людей у президентську Раду з національної безпеки, пост в якій досі займає Кетлін Макфарланд, колишній заступник Флінна.

Гарвард займає високий пост у корпорації Lockheed Martin. Він служив у морському спецназі США, був членом Ради з національної безпеки США при президенті Джорджі Буші-молодшому, а також заступником головнокомандувача в Центральному командуванні - структурі, яка відповідає за операції на Близькому Сході та на півночі Африки. Його начальником там був генерал Джеймс Меттіс, нинішній міністр оборони.

Серед інших кандидатів на посаду - відставні генерали Девід Петреус і Кіт Келлогг, який зараз займає посаду виконувача обов'язків радника з нацбезпеки.

Майкл Флінн пішов у відставку 14 лютого на тлі скандалу, пов'язаного з його переговорами з російським послом у США. Його звинуватили в тому, що він збрехав віце-президентові Майклу Пенсу про реальний зміст цих бесід.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram