ГоловнаСвіт

Міноборони РФ замовило понад 20 тис. медалей для учасників операції в Сирії (оновлено)

Міноборони РФ витратить на всі медалі до 45 млн рублів.

Міноборони РФ замовило понад 20 тис. медалей для учасників операції в Сирії (оновлено)
Российские военные в Сирии
Фото: EPA/UPG

Міноборони Росії оголосило тендер на закупівлю понад 20 тис. медалей для учасників військової операції в Сирії.

Згідно з матеріалами сайту держзакупівель, відомство витратить на всі медалі до 45 млн рублів. 20 тис. медалей вручать "учасникам військової операції в Сирії", ще 50 медалей - "за звільнення Пальміри" і 50 - "за розмінування Пальміри".

Торік Міноборони РФ також проводило аукціон, однак тоді потрібно було виготовити 10,3 тис. медалей для учасників операції в Сирії.

Оновлення: В Міноборони РФ назвали помилкою опублікований на сайті держзакупівель тендер на виготовлення понад 20 тис. медалей для учасників військової операції в Сирії, пише "Новая газета".

"Інформація про нібито закупівлю Міноборони Росії 20 тисяч відомчих медалей не відповідає дійсності. При розміщенні на офіційному сайті Єдиної інформаційної системи у сфері державних закупівель документації про електронний аукціон на закупівлю геральдичної продукції для потреб Міноборони Росії була допущена помилка", - йдеться в повідомленні відомства.

Раніше російське оборонне відомство повідомило, що "Ісламська держава" (ІДІЛ) планує завдати максимальної шкоди стародавнім пам'яткам сирійської Пальміри.

У грудні 2016 року ІДІЛ повернулася в Пальміру, яку в березні звільнила сирійська армія за підтримки російської авіагрупи.

Пальміра перебувала під контролем ісламістів із травня 2015 року. За цей час джихадисти підірвали безліч історичних пам'яток, зокрема: Тріумфальну арку епохи Давнього Риму, три колони, а також храм пізнього античного періоду.

Як повідомляли напередодні, в Сирію відправили батальйон військової поліції з Інгушетії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram