ГоловнаСвіт

У Новосибірську пройде акція протесту проти підвищення тарифів на ЖКГ

Це вже другий мітинг.

У Новосибірську пройде акція протесту проти підвищення тарифів на ЖКГ
Фото: EPA/UPG

У Новосибірську 28 січня пройде повторний мітинг проти підвищення тарифів на ЖКГ на 15%.

Про це повідомляє "Континент Сибір" з посиланням на бізнесмена і керівника регіонального відділення партії "Демократичний вибір" Сергія Дьячкова.

За його словами, вранці 12 січня ініціативна група подала в мерію Новосибірська повідомлення про другий мітинг. Ініціатори планують повторно виступити проти підвищення тарифів на ЖКГ на 15% з 1 липня 2017 року.

Цього разу ініціативна група вимагає підтримати позицію федеральної влади про підвищення тарифу не більш ніж на 4%.

Перший мітинг відбувся 24 грудня.

Як повідомляли, раніше в місті Гукове Ростовської області (РФ) поліція оточила шахтарське містечко, щоб не пустити гірників у Москву. Поліція звинуватила страйкарів у проведенні несанкціонованого мітингу.

Також 5 січня 2017 року в Санкт-Петербурзі дальнобійники заблокували рух по Західному швидкісному діаметру (ЗШД), протестуючи проти рішення зробити цю магістраль платною. Масові протести дальнобійників проти системи "Платон", яка забезпечує стягування плати за проїзд великовантажних автомобілів федеральними трасами, проходять у Росії з кінця минулого року.

26 лютого Держдума РФ прийняла в третьому читанні законопроект, який прирівнює автопробіги до мітингів, а створення наметових містечок - до пікетування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram