ГоловнаСвіт

У Південній Кореї через пташиний грип знищено 26 млн качок і курей

Спалахи високопатогенного грипу птахів підтипу Н5N8 відбулися в 22 країнах.

У Південній Кореї через пташиний грип знищено 26 млн качок і курей
Фото: EPA/UPG

У Південній Кореї розповсюдження грипу птахів призвело до знищення 26 млн курей і качок. У боротьбу з високопатогенним вірусом грипу птахів H5N6 вступає армія, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з заявою міністерства сільського господарства республіки, грип H5N6 поширюється в країні зі середини листопада. Нинішня епідемія стала наймасштабнішою з 2014 року.

Влада побоюється, що знищення птиці може призвести до стрімкого зростання цін на м'ясо і яйця.

Сотні тисяч птахів знищені і в Ірані, де зафіксовано вірус грипу H1N8 і H1N5, повідомляє агентство ІРНА.

За останні кілька днів у північній провінції Казвін було знищено 63 тис. курей, 800 тис. яєць і щойно вилуплених курчат. Знищення зазнали і дикі птахи, переважно гуси.

Ситуація з поширенням грипу птахів у світі ускладнюється. На сьогодні зареєстровані випадки високопатогенного грипу серед домашніх і диких птахів, що заразилися вірусом типу А підтипів Н5N1, Н5N2, Н5N5, Н5N6, Н5N8, Н5N9, Н7N8, Н7N3, Н7N7, Н7N1. Крім цього реєструються випадки низькопатогенного грипу птахів підтипів Н5 та Н7.

Спалахи високопатогенного грипу птахів підтипу Н5N8 відбулися в 22 країнах, причому зростає кількість спалахів у домашніх птахів (кури, качки, індички, гуси) як в дрібних господарствах, так і на комерційних фермах.

Нагадаємо, у листопаді в Україні зафіксовано спалах пташиного грипу вперше з 2008 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram