ГоловнаСвіт

У Новій Зеландії стався потужний землетрус (оновлено)

Є повідомлення про численні руйнування.

У Новій Зеландії стався потужний землетрус (оновлено)
Фото: twitter.com/dickbicknell

У Новій Зеландії в неділю, 13 листопада, стався потужний землетрус.

Згідно з оцінкою Німецького центру дослідження землі в Потсдамі, його магнітуда склала 7,8. За оцінками новозеландських і американських вчених, магнітуда була дещо меншою - 6,6 і 7,4 відповідно, пише Deutsche Welle.

Епіцентр підземних поштовхів був за 10 кілометрів від поверхні землі на північ від міста Крайстчерч на Південному Острові. Приблизно в цьому районі в 2011 році стався руйнівний землетрус, який забрав життя майже 200 осіб. Його магнітуда становила 6,3.

Поки що повідомлень про жертви і постраждалих немає, проте надходять повідомлення про численні руйнування в найближчих від епіцентру населених пунктах. У Веллінгтоні "чутні сирени і крики людей на вулицях", повідомляють новозеландські ЗМІ.

Відомство з надзвичайних ситуацій Нової Зеландії видало попередження про загрозу цунамі і закликало громадян за можливістю виїхати подалі від узбережжя.

Оновлення. До декількох островів у Новій Зеландії наближається цунамі. Перша хвиля досягла північного узбережжя острова Південний, повідомила служба захисту населення у Веллінгтоні в неділю, 13 листопада. За її даними, цунамі може обрушитися на береги тихоокеанських островів Південний і Північний, а також на архіпелаг Чатем, розташований за 680 кілометрів на схід від основної частини Нової Зеландії. Перша хвиля цунамі не обов'язково є найпотужнішою, попередила служба і закликала жителів островів негайно покинути узбережжя, або сховатися в їх найвищих точках.

Міська рада столиці Нової Зеландії Веллінгтона оголосила про евакуацію жителів низки районів міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram