ГоловнаСвіт

Букмекери знизили ставки на перемогу Клінтон через її проблеми зі здоров'ям

Згідно із соцопитуваннями, шанси Клінтон бути обраною знизилися до 83% з 95-ти в серпні. 

Букмекери знизили ставки на перемогу Клінтон через її проблеми зі здоров'ям
Клинтон
Фото: downtrend.com

Онлайн-тоталізатори знизили ставки на перемогу Гілларі Клінтон на президентських виборах у США 8 листопада, після того, як 68-річній претендентці стало зле на церемонії пам'яті жертв атак 11 вересня.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Портал PredictIt, що приймає грошові ставки на результат виборів у Америці, на 7 процентних пунктів знизив ймовірність перемоги колишньої першої леді і держсекретаря США на виборах, і тепер цей показник становить 64%.

Це стало найбільшим падінням протягом дня з моменту, коли Клінтон у липні погодилася з висуненням як кандидата. Кількість поданих через PredictIt ставок у неділю виявилася найвищою за останні три місяці.

Найсильніше ставки впали після того, як у соцмережах з'явилося зняте перехожим відео з Клінтон, яку помічники утримали від падіння перед посадкою в мікроавтобус.

У понеділок був зафіксований помірний відскок: оцінка перспектив Клінтон виросла на майданчику PredictIt на один процентний пункт, однак обсяг ставок був низьким на тлі новин про припинення каліфорнійської поїздки та інших заходів менш ніж за два місяці до виборів.

Проблеми зі здоров'ям стали новим ударом для Клінтон в її сутичці з Трампом, який наздоганяє її в опитуваннях виборців.

Перспективи Дональда Трампа клієнти PredictIt тепер розцінюють як більш райдужні - очікування його перемоги виросли в неділю на 3 процентних пункти до 34%, що стало найсильнішим, починаючи з 30 липня, підйомом протягом доби. У понеділок оцінка шансів на перемогу Трампа не змінилася, попри його обіцянку поділитися подробицями про своє здоров'я.

Одна з найбільших гральних компаній Європи Paddy Power теж повідомила про зниження ставок на перемогу Клінтон, до 65% з 73-х в останні 24 години. Шанси на перемогу Трампа виросли приблизно до 40% з 33-х у ніч проти понеділка, повідомила Paddy Power.

Опубліковане в суботу опитування, проведене Рейтер і соціологами Ipsos, вказало на зниження шансів Клінтон бути обраною - до 83% з 95-ти в серпні. Передбачалося, що перевагу їй забезпечили б у середньому 47 голосів у колегії виборців - органі, який у кінцевому підсумку обирає президента США, після прямих всенародних виборів у листопаді.

Колегія виборців налічує 538 членів, які представляють штати згідно з чисельністю населення; для перемоги кандидат у президенти має заручитися як мінімум 270 голосами виборців. 

 Як повідомлялося напередодні, ЗМІ дізналися імена запасних кандидатів у президенти США замість Клінтон. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram