ГоловнаСвіт

У Москві річки вийшли з берегів

У столиці Росії достроково випала сезонна норма опадів.

У Москві річки вийшли з берегів
Фото: Ведомости

У Москві через тривалий дощ, що безперервно триває з вечора неділі, рівень води в річках істотно збільшився. Яуза, Пехорка і Нищенка вийшли з берегів, через що на вулицях, що містяться поблизу річок, перекрито автомобільний рух. В окремих районах Москви підтоплені території.

Про це повідомляють Відомості.

За прогнозом метеорологів, дощ закінчиться у вівторок - вночі 16 серпня. За кількістю опадів у Москві погода побила рекорд 129-річної давності. На цей час випало 92 мм опадів (близько 120% місячної норми опадів), норма для серпня - 77 мм, повідомляє Інтерфакс з посиланням на дані базової міської метеостанції на ВДНГ. У Москві також встановлено абсолютний рекорд за рівнем добової суми опадів.

Фото: Відомості

У Гідрометцентрі Росії повідомили, що таких дощів в історії Москви ще не було.

У ГУ МНС Росії у Москві повідомили, що річка Яуза вийшла з берегів на північному сході міста. Кілька машин виявилися частково затоплені і не змогли їхати, рятувальники евакуюють водіїв і пасажирів.

Фото: Відомості

Усього рятувальники евакуювали близько 200 чоловік, які опинилися у важкій ситуації. Працівники Державтоінспекції зафіксували падіння дерев, підтоплення, що відбуваються через дощ та вітер. У Люберецькому районі Підмосков'я затопленими виявилися 800 приватних будинків і територій.

Нагадаємо, потужна злива обрушилася на Москву 22 липня. У результаті частина вулиць у центрі міста виявилася підтопленою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram