ГоловнаСвіт

Терорист-смертник підірвав автобус із сирійськими повстанцями

За різними даними, загинули від 10 до 35 бійців сирійської опозиції.

Терорист-смертник підірвав автобус із сирійськими повстанцями
Архив
Фото: EPA/UPG

Терорист-смертник підірвав себе в автобусі, який перевозив із Туреччини в Сирію бійців опозиційного руху "Вільна сирійська армія".

Про це повідомляє Associated Press із посиланням на правозахисну організацію "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR).

Вибух прогримів у районі сирійського села Атме, розташованого недалеко від міста Ідліб, на кордоні з Туреччиною. За інформацією телеканалу Al-Arabiya, загинули 35 повстанців. Агентство Рейтер повідомляє про 15 жертв, Associated Press - про десять.

Як зазначає Ammon News, повстанці мали вирушити в сирійське місто Алеппо.

У Сирії триває громадянська війна - в районі Алеппо йдуть масштабні сутички урядових військ і бійців опозиції, які вимагають відставки президента Башара Асада. За даними влади міста, від початку серпня в результаті інтенсивних обстрілів загинуло понад 100 мирних жителів, більшість із яких - жінки і діти, ще 700 постраждали.

12 серпня повідомляли, що сили сирійських повстанців здійснили невдалу спробу перекрити єдину незаблоковану дорогу, що веде в Алеппо.

11 серпня сили офіційного Дамаска почали наступ на південь від міста. 7 серпня силам опозиції вдалося прорвати оточення і взяти під свій контроль квартал Алеппо, де розташовані військові навчальні заклади. Через день вони оголосили про початок операції із захоплення всього міста.

Як повідомляли напередодні, в Алеппо внаслідок авіаударів загинуло понад 50 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram