ГоловнаСвіт

"Ot Vinta" стали заручником емоційної істерії і необґрунтованих фобій, - посольство

Посольство сподівається, що такий інцидент стався востаннє.

"Ot Vinta" стали заручником емоційної істерії і необґрунтованих фобій, - посольство
Группа Ot Vinta
Фото: ufest.in.ua

Рішення польської сторони не впустити учасників групи "Ot Vinta" на концерт у Варшаві є результатом емоційної істерії і нічим необґрунтованих фобій певних кіл у дружній Україні Польщі.

Про це йдеться в заяві посольства України в Польщі у відповідь на заборону групі "Ot Vinta" в'їхати до Польщі, опублікованому на сторінці посольства в Фейсбуці.

"Ми поважаємо суверенне рішення польської сторони, яка, напевно, бачила для цього достатні підстави. Але відверто шкода, що український гурт став заручником емоційної істерії і нічим необґрунтованих фобій певних середовищ у дружній нам Польщі. Сподіваємося, що в майбутньому цього не повториться", - йдеться в повідомленні посольства.

Дипломати наголосили, що мистецтво, яким би різноманітним воно не було, має об'єднувати, а не роз'єднувати. "Ми повинні толерантно ставитися один до одного, взаємно пізнавати і поважати наші культуру, історію і традиції, і не шукати ніяких підтекстів чи робити провокації, які можуть бути використані недружніми силами проти українців і поляків", - ідеться в заяві.

"Україна розвиває хороші відносини з Польщею на всіх рівнях, які мають стратегічні перспективи не тільки в двосторонньому, але й європейському та євроатлантичному вимірах. І такими вони залишаться на благо наших дружніх народів. Ми повинні бути разом, щоб залишатися по-справжньому сильними і незалежними в об'єднаній Європі", - зазначили в посольстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram