ГоловнаСвіт

Туніські силовики вбили 21 терориста

Джихадисти атакували армійські пости і будівлі сил безпеки.

Туніські силовики вбили 21 терориста
Тунис, армия
Фото: EPA/UPG

Представники силових відомств Тунісу заявили, що 21 джихадиста вбито в результаті сутички після нападу на армійські пости і будівлі сил безпеки неподалік від кордону з Лівією. Також повідомляють про чотирьох загиблих мирних жителів, передає ВВС.

"Поліція і армія вбили 21 терориста і захопили шістьох, після того як управління поліції, а також армійські бараки в Бен-Кардані зазнали координованого нападу з боку терористичних груп", - йдеться в спільній заяві міністерств оборони і внутрішніх справ.

Раніше Agence France-Presse повідомило, що також загинули двоє військових.

Кілька днів тому сили безпеки Тунісу заявили, що вбили п'ятьох імовірних бойовиків-ісламістів, які потрапили в країну з Лівії.

Збройні сили Тунісу привели в підвищену боєготовність після того, як у лютому американські ВПС завдали удару по табору бойовиків з екстремістського угруповання "Ісламська держава", розташованого неподалік від лівійського міста Сабрата.

На думку влади США, в цьому таборі переховувався виходець із Тунісу, підозрюваний в організації двох терактів у себе на батьківщині.

У червні 2015 року під час нападу ісламіста на готель у Тунісі загинули 38 людей, більшість із них були британськими громадянами. Озброєний чоловік відкрив вогонь по відпочивальниках на пляжі, а потім попрямував у сам готель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram