ГоловнаСвіт

Джеб Буш вибув з президентської гонки в США

Трамп і Клінтон здобули по дві перемоги.

Джеб Буш вибув з президентської гонки в США
Джеб Буш
Фото: EPA/UPG

Колишній сенатор від Флориди Джеб Буш відмовився продовжувати боротьбу за право стати кандидатом у президенти США від Республіканської партії.

Буш зазначив, що пишається проведеною кампанією. "Але люди з Айови, Нью-Гемпшира та Південної Кароліни сказали своє слово", - заявив він, повідомляє ВВС.

Екс-сенатор вирішив вийти з передвиборної боротьби після того, як було оголошено результати праймеріз у Південній Кароліні.

За підсумками попереднього голосування він зайняв передостаннє місце з результатом 8%, пропустивши вперед Джона Кейсіка, Теда Круза, Марка Рубіо та Дональда Трампа.

Рішення Буша дозволить перерозподілити десятки мільйонів доларів із партійної скарбниці на підтримку інших кандидатів, зазначає Washington Post. Швидше за все, ці кошти будуть витрачені на підтримку Марка Рубіо, пише газета.

Джеб Буш - син екс-президента Джорджа Буша-старшого і брат екс-президента Джорджа Буша-молодшого.

Республіканські праймеріз у Південній Кароліні виграв мільярдер Дональд Трамп. Він здобув другу перемогу (перша - в Нью-Гемпширі) під час попереднього голосування і закріпив за собою репутацію лідера серед претендентів на висунення кандидатом у президенти США від Республіканської партії. Сенатор від Техасу Тед Круз має одну перемогу - в Айові.

Тим часом у Неваді на кокусах у демократів Гілларі Клінтон обійшла сенатора від штату Вермонт Берні Сандерса. Клінтон раніше перемогла на попередньому голосуванні в Айові, але програла Берні Сандерсу в Нью-Гемпширі. Ще кілька тижнів тому аналітики очікували впевненої перемоги екс-держсекретаря США в Неваді, однак сенатор від штату Вермонт Берні Сандерс, який залучив молодих виборців закликами до безкоштовної освіти, виступив на кокусах значно краще, ніж передбачали.

Наступним випробуванням для Гілларі Клінтон стануть демократичні праймеріз у Південній Кароліні 27 лютого. Республіканці проведуть своє голосування в Неваді у вівторок.

1 березня свій вибір зроблять ще 12 штатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram