ГоловнаСвіт

У російської авіації в Сирії знайшли касетні бомби

Заборонену зброю виявили на фото і відео російських офіційних ЗМІ.

У російської авіації в Сирії знайшли касетні бомби
Фото: citeam.org

Група російських блогерів Conflict Intelligence Team оприлюднила в четвер фотографії та відеоролики російських ЗМІ і міністерства оборони РФ. На них, як стверджують блогери, видно касетні бомби на сирійській авіабазі Хмеймім, яку використовують ВКС РФ.

Блогери стверджують, що фотографії і відеозаписи вказують на те, що касетні бомби РБК-500 СПБЕ-Д, РБК-500 ШОАБ-0,5 і РБК-500 АТ-2,РТМ є на авіабазі Хмеймім, повідомляє Reuters.

Черговий офіцер російського Міноборони сказав у четвер, що відомство не може оперативно надати коментар через святкування в країні Різдва.

У грудні міжнародна правозахисна група Human Rights Watch на підставі отриманої з місць бомбардувань інформації зробила висновок, що Росія або використовувала касетні бомби в Сирії, або постачала їх сирійській армії, або і те, й інше. Російське Міноборони заперечує звинувачення HRW.

Касетні бомби - це контейнери, які вибухають у повітрі, розкидаючи по значній площі дрібнокаліберні бомби.

Росія не підписала конвенцію ООН 2008 року, яка забороняє використання касетних бомб через їхній невибірковий вплив і загрозу "суббоєприпасів", що не вибухнули, для мирного населення.

У доповіді Conflict Intelligence Team сказано, що як правонаступник СРСР Росія є учасником Четвертої Женевської конвенції, яка забороняє невибіркові напади.

Росія почала військово-повітряну операцію в Сирії 30 вересня 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram