ГоловнаСвіт
Спецтема

Греція: 14 аеропортів передають у концесію на 40 років

За оцінками грецької влади, нові інвестиції створять 1,45 тис. робочих місць безпосередньо і близько 15 тис. робочих місць дотично

Греція: 14 аеропортів передають у концесію на 40 років
Фото: clccharter.org

Рада економічної політики Греції схвалила передачу 14 регіональних аеропортів у концесію на 40 років (до 2055 року) спільному підприємству компанії-оператора франкфуртського аеропорту Fraport і групи Slentel (підрозділу грецької групи Copelouzos).

Про це повідомляє

агентство Bloomberg.

Це перша схвалена владою угода про приватизацію, відколи Греція та її кредитори погодили умови третього пакета фінансової допомоги.

Повідомляють, що консорціум запропонував грецькій владі більш ніж €1,2 млрд одноразово і майже €23 млн на рік з поправкою на інфляцію.

За оцінками грецької влади, нові інвестиції створять 1,45 тис. робочих місць безпосередньо і близько 15 тис. робочих місць дотично.

Міжнародні регіональні аеропорти, які є предметом угоди, розташовані на островах Крит, Корфу, Кос, Родос, Самос, Санторіні, а також у місті Салоніки, що є другим за величиною в Греції. Вони щороку обслуговують близько 19,1 млн пасажирів.

СП Fraport і Slentel відповідатиме за обслуговування, експлуатацію, управління, модернізацію та розвиток 14 грецьких аеропортів до 2055 року.

Fraport є оператором міжнародного аеропорту у Франкфурті - найбільшої повітряної гавані в Німеччині і третьої за величиною в Європі. Fraport також має контрольні пакети аеропортів у Лімі (Перу), в Анталії (Туреччина), Бургасі та Варні (Болгарія). Крім того, із серпня минулого року компанія управляє мережами роздрібних магазинів у чотирьох аеропортах США (Балтимор, Бостон, Клівленд і Пітсбург) через AMU Holdings Inc.

Нагадаємо, 14 серпня Єврогрупа схвалила надання Греції €86 млрд позики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram