ГоловнаСвіт

Китайські ЗМІ повідомили про новий вибух у районі складу, який згорів у Тяньцзині

Військовослужбовців, які проводили дезактивацію, евакуйовано до з'ясування обставин

 Китайські ЗМІ повідомили про новий вибух у районі складу, який згорів у Тяньцзині

У районі складу, який згорів у китайському Тяньцзині, стався новий вибух невеликої потужності.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на місцеві ЗМІ.

У момент вибуху війська хімзахисту вели роботи з дезактивації місцевості від небезпечних речовин, які зберігалися на складі. Військовослужбовців, які проводили дезактивацію, було евакуйовано до з'ясування обставин і причин нового вибуху.

Нагадаємо, увечері в середу, 12 серпня, в Тяньцзині на складі небезпечних речовин прогримів потужний вибух. Слідом за цим, вже під час рятувальних робіт та гасіння пожежі, пролунали ще кілька вибухів. Вони були такої сили, що в будинках в радіусі 2 км були вибиті вікна, 10 тис. автомобілів, що опинилися поряд з територією складу, були знищені. Повідомляється, що вибухи було видно навіть з космосу. За даними китайського сейсмологічного центру, потужність першого вибуху була еквівалентна трьом тоннам тротилу, другого - 21 тонні.

Склад належить компанії Ruihai Logistics, яка спеціалізується на перевезеннях токсичних хімікатів, включаючи ціанід натрію і толуолдіізоціанат.

Сьогодні начальник штабу Пекінського військового округу Ши Луцзе офіційно визнав, що на складі, який вибухнув, зберігалося кілька сотень тонн ціаніду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram