ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Москва звинуватила іноземні спецслужби у поширенні спайсів у Росії

Держнаркоконтроль РФ стверджує, що кошти, отримані від торгівлі спайсами, часто використовують для фінансування кольорових революцій.

Москва звинуватила іноземні спецслужби у поширенні спайсів у Росії
Виктор Иванов

Іноземні спецслужби можуть бути причетні до масових отруєнь спайсами в Росії минулого року.

Про це заявив на колегії Держнаркоконтролю голова відомства Віктор Іванов, повідомляє

ТАСС.

"Називаючи речі своїми іменами, на території Росії було здійснено справжнісіньке вкидання нового виду наркотику з вираженими властивостями бойової отруйної речовини. Ця інформація дозволяє вважати, що до цього могли мати причетність спеціальні служби", - сказав Іванов.

Раніше Іванов заявляв, що в подіях Євромайдану в Україні нібито активну участь брали наркозалежні, яких "тоталітарні секти підсадили на метадон". Він стверджував, що наркомани "виступали як гарматне м'ясо на Майдані і - надалі - на південному сході України". Також представники ФСКН стверджували, що кошти, отримані від торгівлі спайсами, часто використовують для фінансування кольорових революцій.

У січні 2015 року Держдума прийняла закон про повну заборону вживання, поширення та пропаганди спайсів. Це було зроблено після того, як наприкінці 2014 року від отруєнь спайсами в Росії загинули понад 25 осіб.

Спайс - різновид синтетичних наркотиків. За словами наркологів, ефект від куріння спайсів схожий на симптоми серйозних психічних розладів. Серед ознак отруєння курильною сумішшю - судоми, пригнічений стан, запаморочення, неадекватна поведінка і зупинка дихання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram