ГоловнаСвіт

Через повінь у Тбілісі загинули 5 людей, ще 5 зникли безвісти (додано фото)

Мешканців Тбілісі попросили залишатися вдома через хижаків, що втекли із зоопарку

Міністр внутрішніх справ Грузії Вахтанг Гомелаурі повідомив у неділю про те, що в результаті повені в столиці країни Тбілісі п'ятеро людей загинули, щонайменше п'ять вважаються зниклими безвісти. За даними міністра, серед тих, кого не можуть знайти, - три жінки.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Про зникнення трьох своїх співробітників заявила й адміністрація зоопарку Тбілісі. Крім того, зі звіринцю втекли вовки, ведмеді і ще деякі хижі звірі. Як уточнює "Грузія Online", на волі опинилися шість тигрів, шість левів, сім ведмедів і 13 вовків.

Особливо небезпечними можуть виявитися підвали та сквери, попередили в департаменті моніторингу тварин мерії Тбілісі. МВС республіки закликало повідомляти про виявлення тварин на гарячу лінію мерії або за телефонами екстрених служб. Для допомоги поліції і рятувальникам мобілізовано армію.

Поліція попросила людей залишатися вдома, поки триває операція з вилову тварин.

Загалом рятувальникам і військовослужбовцям низки підрозділів ЗС Грузії вдалося врятувати десятки людей, близько 10 з них госпіталізували.

За розпорядженням прем'єр-міністра Грузії Іраклія Гарібашвілі, для ліквідації наслідків повені створено Надзвичайний штаб, до якого увійшли представники МВС республіки, мерії Тбілісі і міських районних адміністрацій. Роботу штабу координує Рада з управління кризами та безпеки.

Після чергового засідання штабу Гарібашвілі заявив, що "ситуація залишається дуже складною, збитки, завдані стихією, досить великі". За словами голови кабміну, для того, щоб відновити нормальний ритм роботи міста, потрібно час.

У столиці та на околицях міста виявилися затоплені двори і перші поверхи понад сотні приватних будинків, низка підземних переходів і площ, також пошкоджено ділянки декількох автодоріг. Крім того, пошкоджено лінії електропередачі та об'єкти інфраструктури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram